טיפול Gay-Friendly
בעבודתי הטיפולית אני מלווה שנים רבות מטופלים המתלבטים סביב סוגיות של זהות ונטייה מינית.
אני שייך לצוות מטפלים גיי פרנדלי מאז הקמתו. צוות זה שם לעצמו למטרה לקבל מטופלים בכל הארץ: “לפי תפיסת העולם הטיפולית של ‘צוות מטפלים גיי-פרנדלי’, ביטוי-עצמי אותנטי – בכל נושא שהוא – יכול להתאפשר אך ורק באוירה בלתי-שיפוטית, חופשיה מדיעות קדומות, חיובית ותומכת” (מתוך אתר צוות מטפלים).
דרך הכשרות שעברתי בארץ ובחו”ל וניסיון קליני של טיפול והכרות עם הקהילייה ובני משפחותיהם, אני מכיר ומבין לעומק, חוקר, לומד ומבין את המרכיבים הייחודיים של אנשים מהקהילייה הלהטבי”ת (לסביות, הומוסקסואלים, ביסקסואלים וטרנסקסואלים).
מציע טיפול רגיש וייחודי לאנשים,
שזהותם המינית היא איזור משמעותי בחייהם.
כמטפל, מכיר את התהליכים של יציאה מן הארון, קבלה ואי-קבלת זהות מינית של אנשים ובני משפחותיהם. מלווה בקליניקה שלי אנשים מתחילת דרכם לקבל את עצמם וזהותם, מטפל בהורים ובני משפחות של הומוסקסואלים.
מלווה מטופלים בדרכם לקבלה עצמית, מציאת זוגיות הומו-לסבית, התלבטויות על הקמת משפחה והורים בפועל. פוגש גם זוגות של גברים ונשים לטיפול זוגי – ניסיוני מלמד, שהקשיים של זוגות חד-מיניים הם יחודיים. זוגות אלה מתמודדים לא אחת, עם ניסיונות להגדרות תפקידים, מציאת מודלים, ושאלות של קבלה עצמית והכרה בזוגיות שלהם מהעולם שבחוץ – כל אלה יוצרים ומייצרים לחצים ומצוקות, שדורשים התייחסות רגישה וממוקדת בעבודה הטיפולית.
הנחתי קבוצות וסדנאות לקראת הורות של הומואים ולסביות. (סדנאות והרצאות בכנס משפחות הקשת). לקחתי חלק פעיל כמרצה ומנחה סדנאות במספר ימי עיון וכנסים בארץ ובחו”ל בנושאים טיפוליים ייחודיים בתחום הנטייה המינית.
האזינו לפרק בפודקאסט של יעל ודני במיוחד לשבוע הגאווה 2022. פרק חשוף ומרגש – דני חושף בפעם הראשונה מהו המחיר המקצועי והאישי של חיים עם סוד, כמה פעמים הוא יצא מהארון ומה זה בכלל “פסיכולגיי”.
את עבודת התיזה שלי לקבלת התואר השני בפסיכולוגיה, עשיתי על המוטיבציות של גברים הומוסקסואלים לאבהות.
אחד ממחקרי החלוץ בארץ על אבהות בהקשר של נטייה וזהות מינית.
מאמין שההכרות והרגישות והקבלה של האחר היא תנאי הכרחי לטיפול באנשים, שזהותם המינית היא מרכיב בחייהם ובקשייהם הנפשיים.